Sağır konuşmasında, işte bu konuların üzerine o günlerde düşecek sivil toplum kuruluşları gibi dernekler gibi oluşumlar da duyarlı olmamışlardı. Olsalardı belki bu proje Karamürsel’de uygulanıyor olacaktı. Karamürsel’de bu gün ne yapılıyorsa ya da yapılacaksa bundan herkesin haberi olmalı. Bakın Karamürsel bir zamanlar sınırlarını kaybetti. Neden sahipsizlikten tabi ki; Bu doğrultuda ilçenin sorunlarına duyarlı olabilecek bir sivil toplum kuruluşu kurulamamış. İşte Karamürsel’de KAGİAT bu amaçlar doğrultusunda kuruldu. İlçe sorunlarının çözüm aşamasında takipçisi olma hedeflendi. İlçenin kalkınmasındaki öncelikli hedeflerinin ve projelerinin bir adım daha öne götürülmesinde öncülük etmek. İşte biz bunun için varız” dedi.
Her şeyin kapalı kapılar ardından yapılmasını istemiyoruz. Karamürsel adına bir şeyler eğer yapılacaksa açık ve net olunmalı diyen KAGİAD başkanı Murat Sağır konuşmasına şöyle devam etti. “Karamürsel adına yapılacak her şeyde bu ilçe halkından ve ileri gelenlerinden destek istenildiğinde kimse gelmem demez. Bu yapılmalı. Karamürsel’e bir şeyler yapılacaksa herkesimden insan üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Hiçbir çalışma kapalı kapılar ardında yapılmasın. Burada bir eğitin konusu görüşülecekse bu eğitim çalışmalarından ilçenin ne gibi kazançları olur ona bakılmalı. Karamürsel’de bu gün 4 bin öğrenci var ancak bin öğrenci ilçede kalıyor. Diğerleri yok. Böyle bir eğitim yatırımından ilçeye bir kazanç gelmez. Böyle bir bacasız sanayi olmaz. Bunun çözümü var elbet. Okula sahip çıkmakla, öğrenciye sahip çıkmakla bu aşılır. Bu gün Dereköy beldesinde 5 dönümlük bir arazi üzerine 2008 yılında ikinci bir yurt yapılması planlanıyor. Ödenek ayrıldığında bu olacak” dedi.
İlçede turizmin gelişmesi açısından da görüşlerini aktaran KAGİAD başkanı Murat Sağır, “Bunun için öncelikle ilçede alternatif turizm yapılmalı. Diğer bir değişle günlük turizm. Yalova bunun gibi bir oluşum yapmış. 1700 motosikletliye 10 dönümlük araziyi tahsis etmiş. Burada eğlence amaçlı iki bira fabrikası ile anlaşmış ve bu insanlar 4 gün süreli bu kalışlarında en az harcama yapan 500 YTL harcamış. İşte alternatif turizm örneği bu. 1700 kişi dört günlük bir süreçte Yalova iline yaklaşık 250.000 YTL bırakmış. Olay bu adar basit. Karamürsel’de bu tür organizasyonları yapmalı” dedi.
Haber: Neslihan Başak
İrtibat:0534 328 1574
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder