Hastanenin açılışı ile ilgili açılış davetiyesinin bile kendilerine çok görüldüğünü dile getiren Bilge ailesi, ailenin büyüğü olan rahmetli Muammer Bilgenin vasiyeti üzerine şimdiki hastanenin yerini 1992 yılında hibe etmiş. Ancak 10 dönümlük arsa üzerinde modern bir hastane inşa edildi ve şimdi bölge insanına sağlık konusunda hizmet veriyor. Bilge ailesi unutulmak istemediğini aktararak yetkililerin daha dikkatli olmasını istiyor. En azından hatırlanırız açılışa davet ediliriz diye düşünmüşler ancak onu da yapan olmamış.
Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyerek Bilge ailesi bize ulaştığında, “Ne olur bizim sesimiz olun. Yapılanlar ne olur kısa sürede unutulmasın. Yardımın azıda bir çoğu da birdir. Bazısı beş kuruş yardım eder. Bazısı da elinde ne varsa verir. Bizde böyle düşündük. Karamürsel’in çok güzel bir hastaneye kavuşması için tam 15 yıl önce hastanenin yapıldığı arsayı sırf Muammer Bilge ismi yaşatılsın diye bağışladık. Ancak görüyoruz ki bir kahvenin kırk yıl hatırı yokmuş. Yetkililer bizi çabuk unuttular. Hastaneye en ufak yardım yapanın dahi isminin yer aldığı şeref tablosunda bizim ismimize yer bulunamadı. Bu acıklı durum tüm yardım edenlere ibret olsun dediler.
Bilge ailesi hastanenin bulunduğu alanda toplam 65 dönümlük bir arazinin kendilerine ait olduğunun altını çizerken, “Biz o günlerde aile büyüğümüz Muammer Bilge’nin vasiyetini yerine getirdik. Dönemin belediye başkanı Özcan Özalgın ve Cemalettin Palas buranın okul ya da hastane olarak değerlendirilebileceğini belirtmişlerdi. Bizde bu amaç doğrultusunda buradaki arsanın 10 dönümlük bölümünü hastane yapımı için hibe ettik” dedi.
Sadi Bilge (82) ve Necla Bilge (75) şimdilerde hastaneye tedavi amaçlı gittiklerinde kendileri ile hiç kimsenin ilgilenmediğini, tahlil yaptırmak için dahi büyük sıkıntı çektiklerini vurguladılar.
Karamürsel’de bir dönem Belediye Başkanı Özcan Özalgın eski hastanenin ilçeye yeteri şekilde sağlık hizmeti veremediği için hastanenin o dönemki başhekimi Cemalettin Palas ve hastane koruma derneği harıl harıl ilçeye yeni bir hastane kazandırmak için büyük uğraş vermişler ve yeni hastanenin yapılabilmesi içinde o günlerde yer bakılmış. Belediye Başkanı Özcan Özalgın ve hastane başhekimi Cemalettin Palas yer için Sadi Bilge ve Necla Bilge çiftine gitmişler. Bilge ailesinin şimdiki hastanenin bulunduğu yerde 65 dönümlük arsası olduğu için kendilerinden yer talebinde bulunmuşlar. Bilge ailesi de ailenin büyüğü olan rahmetli Muammer Bilge’nin vasiyeti üzerine 10 dönümlük arsanın hastane yapımı için değerlendirilmesini uygun görmüşler ve hibe etmişler. Karamürsel’e yeni bir hastane kazandırmak için başlatılan çalışmalar 1992 yılında yer sorunu çözüme kavuşunca da inşaat çalışmaları başlamış ve temel atımından sonra hastane binası yapılmaya başlanmış. Karamürsel’de tüm yatırımlarda olduğu gibi Karamürsel Devlet Hastanesinin de yapımı yıllarca sürmüş. Ta ki 19 Kasım 2006 gününe kadar. Karamürsel Devlet Hastanesi için çalışmalar 1992 yılında başlamış ve inşaat için temel atılmış ancak görüldüğü gibi çeşitli sıkıntılar oluşunca da hastane ancak 19 Kasım 2006 günü hizmet vermeye başlamış.
Bilge ailesini üzen konu bundan sonra başlamış. Hastane için yer veren aileyi açılışa dahi çağırmamışlar. Bilge ailesinin üzüntüsü bununla da bitmiyor. Arsa bağışlaması nedeniyle bu şeref tabelasına Muammer Bilge isminin yazılmayışı da aileyi derinden üzmüş. Aile bizi küstürdüler diyor. Hastaneye bir koltuk veren, bir dolap hediye eden, hasta odalarından her hangi birinin içindeki bir eşyayı bağışlayanın adı geçerken hastanenin bulunduğu arsayı biz bağışlamamıza karşın unutulduk derken, Bilge ailesi ilçe merkezindeki eski hastaneye de bir oda yaptırdıklarını ancak buraya da söz vermelerine karşın Muammer Bilge ismi konulmadığından dert yakındı.
Haber: Neslihan Başak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder